Európsky futbal okúsil najprv na Slovensku, teraz sa sťahuje do Porta a bude hrať Ligu majstrov

NETKY.SK • 11 September 2020, 08:25 • 2 min
Európsky futbal okúsil najprv na Slovensku, teraz sa sťahuje do Porta a bude hrať Ligu majstrov

Počas jari 2018 pôsobil na Slovensku v II. lige, v ročníku 2020/2021 si zahrá vo futbalovej Lige majstrov za portugalský tím FC Porto. Aktuálne 20-ročný brazílsky útočník Evanilson strávil jarnú časť ročníka 2017/2018 v druholigovom Šamoríne, potom sa vrátil do vlasti a teraz zamieril späť do Európy.

slovakia

left justify in out

Dohoda medzi klubmi

Za odstupné 7,5 milióna eur smeruje z klubu Tombese do FC Porto. Francisco Evanilson v druhej polovici sezóny 2017/2018 prišiel do Šamorína na základe vtedajšej spolupráce miestneho klubu s brazílskym tímom Fluminense FC z Ria de Janeiro.

 

img

 

Z teplej Brazílie do chladnej Európy 

V Šamoríne začínal v staršom doraste a za krátky čas sa prepracoval až do A-tímu. Napokon v šiestich zápasoch strelil tri góly. "Prechod na európsky futbal každý hráč zvláda inak. Futbalisti z Južnej Ameriky o to ťažšie, ak prídu v zimnom období. Aj Evanilson potreboval trochu času, kým sa aklimatizoval, mentálne nastavil. V tréningoch a potom aj zápasoch ale ľudia mohli vidieť, že je to výnimočný futbalista," prezradil mediálny manažér šamorínskeho klubu Jakub Mihálik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Evanilson (@evanilsonlima99),

 

Potreboval zmenu prostredia 

Evanilson bol prvým hráčom Fluminense z A-tímu, ktorý prišiel do Šamorína, aj keď bol ešte v dorasteneckom veku. "V tom čase bol za svoje výkony v mládežníckych kategóriách pozvaný na tréning seniorskej brazílskej reprezentácie," uviedol Mihálik. Krátko pred príchodom do Šamorína sa mu však udiala tragická udalosť v rodine, kvôli ktorej zvažoval koniec kariéry. Preto potreboval zmenu prostredia.

 

 

"Za normálnych okolností tak výrazný talent na Slovensko nechodí, tobôž nie do druhej ligy. Tešíme sa, že ho priamo v akcii mohli sledovať naši diváci. A najmä sa tešíme, že sa Evanilson stal hráčom takého slávneho klubu. Charakterovo i futbalovo je to výborný chlapec," dodal Mihálik.

 

V hre bola aj anglická Premier League 
O Evanilsona sa zaujímali aj ďalšie európske kluby. Reálne vyzeral jeho prestup do anglického Crystal Palace, napokon dal prednosť jazykovo bližšiemu portugalskému majstrovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies