Európsku cenu za kriminálnu literatúru 2016 získal Sebastian Fitzek

NETKY.SK • 2 December 2016, 18:31 • 2 min
Európsku cenu za kriminálnu literatúru 2016 získal Sebastian Fitzek

UNNA - Laureátom tohtoročnej Európskej ceny za kriminálnu literatúru sa stal najmä v nemecky hovoriacich krajinách mimoriadne čítaný berlínsky autor Sebastian Fitzek.

slovakia

left justify in out

Ocenenie Ripper Award, ktoré udeľuje nemecký kultúrny región Hellweg od roku 2008 s dvojročnou periodicitou vždy na jeseň a ktoré je dotované sumou 11.111 eur, si laureát prevezme v apríli v meste Unna v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Fitzek by pri tejto príležitosti mal čítať aj zo svojej novinky AchtNacht.

 

Diela nemeckého spisovateľa sa predali doteraz v celkovom náklade asi osem miliónov výtlačkov, pričom boli preložené do 24 jazykov vrátane češtiny, čo ho zaradzuje medzi najúspešnejších literátov krajiny,

 

Doterajšími laureátmi ocenenia sú Henning Mankell (Švédsko, 2008), Hakan Nesser (Švédsko, 2010), Fred Vargas (Francúzsko, 2012) a Jussi Adler-Olsen (Dánsko, 2014).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies