Európskou basketbalistkou roka sa stala Sancho Lyttleová

NETKY.SK • 7 Február 2014, 13:37 • 2 min
Európskou basketbalistkou roka sa stala Sancho Lyttleová

MNÍCHOV - Pivotka pochádza z karibského ostrovného štátu Svätý Vincent a Grenadíny, vlani priviedla Španielsko k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Európskou basketbalistkou roka 2013 sa v ankete FIBA Europe stala naturalizovaná španielska reprezentantka Sancho Lyttleová. Skúsená 30-ročná pivotka (nar. 20. septembra 1983 v Kingstowne) priviedla svoj tím k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, kde bola s priemerom 18,4 bodu a 11,1 doskoku na zápas najužitočnejšou ženou záverečného turnaja. Na klubovej úrovni hráčka tureckého klubu Galatasaray Istanbul pochádza z karibského ostrovného štátu Svätý Vincent a Grenadíny.

Lyttleová je dvojnásobnou víťazkou Euroligy - v roku 2011 sa tešila vo farbách tímu Halcón Avenida Salamanca, o rok neskôr ako hráčka iného španielskeho klubu Ros Casares Valencia. Okrem týchto družstiev hrala aj za Ibiza Puig d'en Valls a v zámorskej WNBA za Houston a Atlantu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies