Európski lídri rozhodli o udelení kandidátskeho štatútu Srbsku

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 07:43 • 2 min
Európski lídri rozhodli o udelení kandidátskeho štatútu Srbsku

Európski lídri rozhodli o udelení kandidátskeho štatútu Srbsku - Politika Európska únia udelí Srbsku štatút krajiny kandidujúcej na členstvo v EÚ. Vyplýva to z návrhu dohody, na ktorej sa uzniesli európski lídri v závere dnešného prvého dňa Európskej rady

slovakia

left justify in out

img

Európska únia udelí Srbsku štatút krajiny kandidujúcej na členstvo v EÚ. Vyplýva to z návrhu dohody, na ktorej sa uzniesli európski lídri v závere dnešného prvého dňa Európskej rady.
      Túto informáciu potvrdil cez sociálnu sieť Twitter predseda Európskej rady Herman Van Rompuy.
      EÚ sa rozhodnutím udeliť Srbsku štatút kandidáta rozhodla pre ďalší proces rozširovania na Balkáne, keď ďalší zo štátov bývalej Juhoslávie má otvorené dvere pre plné členstvo v únii.
      Dnešné rozhodnutie lídrov európskej dvadsaťsedmičky - chorvátsky premiér Zoran Milanovič je na summite v úlohe pozorovateľa - otvára Belehradu možnosť pre začatie náročného prístupového procesu pod prísnym dozorom Európskej komisie, vyžadujúcej prísne reformy a zosúlaďovanie so základnou európskou legislatívou.
      Európska únia verí, že vstupom Srbska do únie, čo si okrem iného vyžaduje mať vyrovnané vzťahy so všetkými susednými štátmi, by sa ukončila časť pohnutých dejín tejto časti Balkánu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies