Európske mobilné platobné systémy budú spolupracovať

NETKY.SK • 3 September 2019, 17:18 • 2 min
Európske mobilné platobné systémy budú spolupracovať

KODAŇ - Sedem európskych mobilných platobných systémov oznámilo spoluprácu, čo sa považuje za snahu o vytvorenie regionálneho štandardu pre platby smartfónmi, ktorý si nevyžaduje produkty spoločností Apple, Google, Visa alebo Mastercard.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ dánskeho systému MobilePay Mark Wraa-Hansen uviedol, že Európske združenie mobilných platobných systémov (EMPSA) spája 25 mil. registrovaných užívateľov, zhruba milión obchodných miest, ktoré takéto platby akceptujú, a viac ako 350 partnerských bánk.

Wraa-Hansen dodal, že združenie sa sústredí na umožnenie hladkého používania mobilných platieb v rámci Belgicka, Nemecka, Rakúska, Portugalska, Švajčiarska a štyroch škandinávskych krajín.

 

img

 

Terajší členovia združenia majú podobné nástroje a očakáva sa, že budú môcť vzájomne využívať svoje systémy. EMPSA uviedlo, že v najbližších mesiacoch očakáva pripojenie sa ďalších krajín a mobilných platobných systémov. Združenie má sídlo vo švajčiarskom Zürichu.

 

Sú platby smartfónmi praktickejšie?

 

Výhodou pre mobilné platby navyše je, že smartphone majú zákazníci pri ruke. Mobil, na rozdiel od platobnej karty sa ale môže vybiť, čím padá možnosť ním zaplatiť v obchode. Platba cez aplikáciu nie je jednoduchšia, práve naopak: núti ľudí odomykať mobil, spúšťať aplikáciu a párovanie sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona