Európske mesto športu sa podľa Pellegriniho dočká obnovy štadióna

NETKY.SK • 9 Január 2017, 15:20 • 2 min
Európske mesto športu sa podľa Pellegriniho dočká obnovy štadióna

BANSKÁ BYSTRICA – Banská Bystrica je v tomto roku Európskym mestom športu (EMŠ) a aj vďaka tomu má šancu dočkať sa rekonštrukcie futbalového štadióna na Štiavničkách. Počas nedávnej oficiálnej inaugurácie mesta pod Urpínom za EMŠ 2017 to verejne prisľúbil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

slovakia

left justify in out

"Ako Banskobystričan som hrdý. Banská Bystrica chcela byť vždy hlavným mestom a teraz sme sa ním stali. Budem veľmi rád, keď sa nám aj zo strany vlády podarí posunúť niektoré veľké projekty pre Banskú Bystricu ďalej. Potrebujeme začať s rekonštrukciou nášho futbalového štadióna a chcem spolu s primátorom uistiť všetkých, že zostane zachovaná aj nádherná atletická dráha, pretože máme olympijského víťaza a bolo by hriechom, keby sme to neurobili. Zaslúži si to Banská Bystrica a naša atletika," zdôraznil Pellegrini v súvislosti so svetovým úspechom chodca Mateja Tótha.

 

Ako dodal, pevne verí, že v tomto roku na šport a s ním spojenou infraštruktúrou v meste pod Urpínom prispeje i sekcia športu ministerstva školstva.

 

S finančnou podporou vlády sa odštartovala už vlani v októbri výstavba korčuliarskej dráhy pre verejnosť v parku pod Pamätníkom SNP. Vláda na jej vybudovanie v roku 2015 odsúhlasila 100.000 eur. Celková investícia korčuliarskej dráhy sa pohybuje okolo 283.000 eur. Areál si užijú nielen korčuliari, ale i cyklisti a chodci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona