Európske médiá spoločne hlásili: Tiki-Taka je mŕtva

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:43 • 2 min
Európske médiá spoločne hlásili: Tiki-Taka je mŕtva

BERLÍN - Novinové titulky zo všetkých kútov Európy po nepostupe Španielska ako obhajcu titulu do ďalších bojov na futbalových MS v Brazílii spoločne hlásali o konci herného štýlu známom ako "Tiki-Taka".

slovakia

left justify in out

Jeho názov označoval taktický systém španielskej reprezentácie založenej na rýchlej frekvencii prihrávok na krátku vzdialenosť.
     

"Španielsko mimo hry! Dovidenia, majstri sveta! 'Tiki-Taka' je mŕtva," stálo na prvej strane nemeckého denníka Bild po prehre hráčov z Pyrenejského polostrova s Chile 0:2. Rovnaké periodikum pripomenulo, že Nemci nestačili na Španielov vo finále kontinentálneho šampionátu v roku 2008 i v semifinále MS 2010. "V Brazílii vyzerali Iniesta a spol. ako banda starcov po nedeľňajšom poobedňajšom zápase v boccii," dodal Bild. Boccia sa od roku 1984 zaraďuje medzi paralympijské disciplíny, určená je najmä pre telesne postihnutých športovcov, ktorí majú poruchu funkcie všetkých štyroch končatín.
     

Mníchovský denník Süddeutsche Zeitung informoval o "páde vyhasnutej hegemónie". "Ešte nikdy predtým nebola hra Španielov taká plná faulov, nepresných prihrávok a nedostatočnej kondičky. Po prehre s Chile sa aspoň môžu tešiť na predčasné dovolenky. Uvidíme, aká bude budúcnosť futbalu na Pyrenejskom polostrove," doplnil komentár SZ.
     

Talianska La Gazzetta dello Sport oznamovala koniec unikátnej éry. "Senzácia je na svete, Španieli sa po dvoch prehrách lúčia so šampionátom. Éra víťazov je na konci". Denník Corriere della Sera označil vypadnutie zverencov trénera Vicente del Bosqueho za "pád Bohov". "Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Majstri sveta na MS skončili," hlásal titulok.
     

Anglický The Times pripomenul, že futbalisti iba napodobnili španielskeho kráľa Juana Carlosa, ktorý pred časom abdikoval na svoju funkciu. "Šesť rokov Španieli kraľovali svetovému futbalu, ale ich nadvláde je koniec. Línia aristokratov na trávniku bola uťatá," napísali The Times.
     

Francúzsky L'Equipe nezabudol podoknúť, že koruna pre futbalových šampiónov je k dispozícii novému majiteľovi. "O tri týždne uvidíme, kto si ju položí na hlavu. Superrýchly koniec obhajcov titulu na šampionáte v Brazílii," komentoval španielske vypadnutie L'Equipe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona