Európske hry 2019 v Bielorusku budú drahšie oproti prvotnému odhadu

NETKY.SK • 14 November 2016, 17:24 • 2 min
Európske hry 2019 v Bielorusku budú drahšie oproti prvotnému odhadu

MINSK - Bieloruský prezident Alexander Lukašenko predznamenal, že náklady na usporiadanie multišportových Európskych hier 2019 budú vyššie oproti počiatočnému predpokladu.

slovakia

left justify in out

Na internetovej stránke svojho úradu ich odhadol na 50 miliónov USD. Predtým minister športu Alexander Šamko referoval o 30-40 miliónoch amerických dolárov. Lukašenko však zároveň podotkol, že očakávajú finančný profit pri konečnom účtovaní.

Metropolu krajiny Minsk oznámili ako náhradné dejisko 21. októbra. Holanďania sa vlani zriekli organizátorských práv z obáv o ekonomickú priechodnosť podujatia a neskôr Rusko neprešlo pre absenciu podpory takejto alternatívy od Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pod vplyvom plošných dopingových škandálov.

Bielorusi sa hodlajú opierať o existujúce športoviská a infraštruktúru. Zdôraznili, že výdavky budú zásadne nižšie oproti minuloročnej premiére EH v Azerbajdžane. Lukašenko použil ako príklad slávnostné otvorenie, na ktoré plánujú minúť 1 milión USD v porovnaní s Baku za 100 miliónov amerických dolárov. Európske hry 2019 sa uskutočnia 14. - 30. júna.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies