Európska únia vyzýva Čínu, aby svoju ekonomiku otvorila zahraničným investíciám

NETKY.SK • 19 September 2017, 10:07 • 2 min
Európska únia vyzýva Čínu, aby svoju ekonomiku otvorila zahraničným investíciám

PEKING - Európska únia vyzýva Čínu, aby splnila svoje sľuby a otvorila ekonomiku zahraničným investíciám.

slovakia

left justify in out

Opačný postoj môže mať negatívny dopad na úsilie o liberalizáciu svetového obchodu, varovala v utorok Európska obchodná komora v Pekingu. Organizácia v aktuálnej správe upozorňuje na sériu nových reštriktívnych opatrení, ktoré Čína zaviedla v oblastiach ako obchod s tovarmi, expresné doručovateľské služby alebo právne služby. Zároveň predložila návrhy zmien na liberalizáciu čínskej ekonomiky s jej dominantným štátnym sektorom.

„Súčasný nedostatok reciprocity vo (vzájomnom) prístupe na trhy sa stáva politicky neudržateľným,“ uviedol prezident komory Mats Harborn na tlačovej konferencii. „Obávame sa, že pokiaľ sa táto situácia rýchlo nezmení, nastúpi odpor proti liberalizácii globálnej ekonomiky,“ dodal Harborn.

Podobné výzvy v poslednom čase adresovali Pekingu aj obchodné komory USA a iných krajín. Európska obchodná komora v aktuálnej správe pripomína, že v zozname ekonomík podľa ich otvorenosti priamym zahraničným investíciám z dielne Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj sa Čína umiestnila na 59. mieste spomedzi 62 hodnotených krajín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies