Európska únia poskytne 105 mil. eur na humanitárnu pomoc v okolí Čadského jazera

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:49 • 2 min
Európska únia poskytne 105 mil. eur na humanitárnu pomoc v okolí Čadského jazera

BRUSEL – Humanitárnu pomoc v celkovej výške 105 miliónov eur plánuje obyvateľom v okolí Čadského jazera poskytnúť Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

O tomto zámere dnes na medzinárodnej konferencii v Osle informoval eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízový manažment Christos Stylianidis.

 

"EÚ sa rozhodla zareagovať na alarmujúcu a rozširujúcu sa krízu v okolí Čadského jazera. Dnes som ohlásil vyčlenenie 105 miliónov eur na humanitárnu pomoc s cieľom zachrániť život miestnym obyvateľom. Doručovanie pomoci ale zostáva veľmi zložité. Je potrebné zaručiť rýchly a bezpečný prísun pomoci ľuďom, ktorí ju potrebujú," vyhlásil Stylianidis.

 

Humanitárna pomoc bude obsahovať jedlo, potraviny, hygienické a zdravotnícke pomôcky. Bude nasmerovaná do Nigérie, Nigeru, Čadu a Kamerunu, ktoré okrem hladu sužuje aj vyčíňanie islamistickej skupiny Boko Haram. Vlani vynaložila EÚ na humanitárnu a rozvojovú pomoc v Afrike viac ako 326 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies