Európska únia venuje 156 miliónov eur na potreby obyvateľov Sahelu

NETKY.SK • 16 Február 2015, 15:06 • 2 min
Európska únia venuje 156 miliónov eur na potreby obyvateľov Sahelu

BRUSEL - Európska únia v roku 2015 poskytne 156 miliónov eur na humanitárnu pomoc africkému regiónu Sahel, kde trpí nedostatkom potravín takmer 20 miliónov ľudí a vyše päť miliónov detí trpí akútnou podvýživou.

slovakia

left justify in out

Komisár EÚ pre humanitárnu pomoc a krízové riadenie Chrístos Stylianídes iniciatívu oznámil na úvod pondelňajšej návštevy Senegalu, odkiaľ sa v najbližších dňoch presunie do Mali. Sahelský región, kam obe krajiny patria, pritom označil za "najchudobnejší na svete" a vyjadril sa, že pre Európu "musí zostať vysokou prioritou". "Musíme zabrániť, aby sa akútna podvýživa a potravinová neistota nestali v západnej Afrike normou," cituje Stylianídesa v zverejnenej správe Európska komisia (EK). Najväčšia časť pomoci je podľa nej určená pre Čad a Mali, zatiaľ čo ako významného darcu s príspevkom 45 miliónov eur menuje Britániu. Samotná EK od začiatku roka 2014 poskytla ľuďom postihnutým takzvanou sahelskou krízou pomoc v hodnote viac ako 350 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies