Európska únia uvalila na KĽDR ďalšie nové sankcie

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 18:09 • 2 min
Európska únia uvalila na KĽDR ďalšie nové sankcie

BRUSEL – O uvalení nových sankcií na Severnú Kóreu dnes rozhodli členské štáty EÚ. Rozšírili zoznam oblastí, do ktorých firmy z EÚ nesmú investovať, a služieb, ktoré v KĽDR nesmú poskytovať. Opatrenia dopĺňajú sankcie prijaté OSN.

slovakia

left justify in out

EÚ rozšírila zákaz investovania v KĽDR o zbrojný, hutnícky a letecký priemysel. Rovnako zakázala v tomto štáte poskytovanie služieb týkajúcich sa používania výpočtovej techniky, chemického a ťažobného priemyslu.

 

Členské štáty EÚ sa rozhodli prijať dodatočné sankčné opatrenia, pretože KĽDR porušuje viacero rezolúcii Bezpečnostnej rady OSN a považuje ju za hrozbu svetovému mieru a bezpečnosti. Únia vyzvala KĽDR na dialóg s medzinárodným spoločenstvom, zastavenie provokácií a úplné zastavenie jadrového programu a vývoja zbraní hromadného ničenia a balistických striel.

 

EÚ tiež pridala na menný sankčný zoznam štyri ďalšie osoby zodpovedné za podporu severokórejských zbrojných programov. Celkovo je na sankčnom zozname 41 osôb a 7 entít, ktoré majú zákaz cestovať do Únie a zmrazené aktíva na jej území.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona