Európska únia rozšíri sankcie proti Rusku

NETKY.SK • 5 Február 2015, 11:48 • 2 min
Európska únia rozšíri sankcie proti Rusku

BRUSEL - Európska únia sa dohodla na zozname nových subjektov ako aj jednotlivcov zahŕňajúcich Rusov a proruských Ukrajincov, ktorých zaradí na sankčný zoznam európskeho bloku. Vo štvrtok o tom informovali diplomati.

slovakia

left justify in out

Medzi 19 pridanými, medzi ktorými je päť Rusov a deväť subjektov vrátane jedného ruského, nie je žiadny prominent, dodali diplomati. Mená zatiaľ k dispozícii nie sú. Ministri zahraničia sa stretnú v pondelok v Bruseli, aby zoznam rozšírili. Výhrady zo strany gréckej vlády boli počas rokovaní vyslancov 28 členských štátov stiahnuté. Grécki predstavitelia to odmietli komentovať.

 

Ministri zahraničia Európskej únie sa minulý štvrtok v Bruseli dohodli na predĺžení sankcií proti Rusku o šesť mesiacov. Išlo o odpoveď na obnovené boje na východe Ukrajiny. Opatrenia zahŕňajú zmrazovanie majetku a zákazy cestovania pre desiatky Ukrajincov a Rusov od anexie ukrajinského Krymu Moskvou v marci. Sankcie ostanú na základe rozhodnutia ministrov v platnosti až do septembra 2015. Prípadnými novými ekonomickými sankciami sa budú podľa jej slov zaoberať až lídri EÚ na summite 12. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies