Európska únia rozšíri humanitárnu pomoc pre Sýriu o desiatky miliónov eur

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:18 • 2 min
Európska únia rozšíri humanitárnu pomoc pre Sýriu o desiatky miliónov eur

BRUSEL - Európska únia zvýšila svoju humanitárnu pomoc pre Sýriu o ďalších 64 miliónov eur. Oznámila to dnes v tlačovom vyhlásení Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

Správa o schválení novej pomoci prichádza v čase rastúceho znepokojenia nad zhoršujúcou sa humanitárnou situáciou v Sýrii, nad pokračujúcim vnútorným presídľovaním jej obyvateľov a ich útekom do susedných krajín pred hrôzami občianskej vojny.

 

"Humanitárna situácia (v Sýrii) sa vyvíja od zlého k horšiemu vinou zosilnených bojov a absencie politického riešenia krízy. Dodatočné finančné prostriedky sú určené na pomoc ľuďom v núdzi, avšak vzhľadom na rozsah krízy bude potrebné vyčleniť oveľa viac zdrojov," skonštatoval eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis.

 

Dodatočná finančná podpora EÚ je určená pre oblasť zdravotníctva, zásobovania potravinami a pitnej vody, hygieny a ochrany pre ľudí v núdzi, tak v samotnej Sýrii, ako aj v susedných krajinách, ktoré aj naďalej prijímajú sýrskych utečencov.

 

Schválené financie sú súčasťou širších záväzkov EÚ vo výške 200 miliónov eur. Tieto prostriedky sa únia zaviazala vyčleniť zo svojho humanitárneho rozpočtu počas darcovskej konferencie v Kuvajte začiatkom roka 2015.

Inštitúcie EÚ spoločne s členskými štátmi únie prisľúbili takmer 1,1 miliárd eur pre Sýriu, čo znamená zdvojnásobenie celkového objemu financií voči donorskej konferencii z roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona