Európska únia predĺžila platnosť sankcií voči Rusku

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 13:28 • 2 min
Európska únia predĺžila platnosť sankcií voči Rusku

BRUSEL - Európska únia na ďalších šesť mesiacov predĺžila platnosť sankcií voči desiatkam ruských občanov a firiem, o ktorých sa predpokladá, že podkopávajú a ohrozujú územnú integritu, suverenitu a nezávislosť Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Rada Európskej únie v pondelok na svojej internetovej stránke informovala, že sankcie predlžuje do 15. septembra 2018. Súčasťou sankcií je zmrazenie majetku a obmedzenie v cestovaní a týkajú sa 150 jednotlivcov a 38 právnických osôb. "Hodnotenie situácie neodôvodňuje zmenu režimu sankcií," uviedla Rada EÚ.

Okrem toho platia ďalšie opatrenia Európskej únie. Ide o ekonomické sankcie namierené voči konkrétnym sektorom ruskej ekonomiky, ktorých platnosť je v súčasnosti do konca júla 2018, a sankcie zacielené proti nelegálnej anexii Krymu, ktorých platnosť je teraz do 23. júna 2018 a týkajú sa iba územia polostrova.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona