Európska únia počká na závery inšpektorov OSN v Sýrii

NETKY.SK • 3 September 2013, 18:25 • 2 min
Európska únia počká na závery inšpektorov OSN v Sýrii

BRUSEL - Šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová dnes oznámila, že počká na očakávané závery inšpektorov OSN o použití chemických zbraní v Sýrii.

slovakia

left justify in out

"Dávame prednosť výsledkom správy inšpektorov OSN, kým sa rozhodneme zareagovať," uviedol dnes Ashtonovej hovorca Michael Mann. Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku zatiaľ len vzala na vedomie informácie, ktoré o údajnom chemickom útoku v Sýrii poskytli spravodajské služby Francúzska, USA a ďalších krajín. 

Ashtonovej hovorca zároveň pripomenul, že Brusel má stále vôľu podporiť čo najrýchlejšie zorganizovanie mierovej konferencie o Sýrii v rámci diplomatických snáh o urovnanie tamojšieho konfliktu. 

Sýrska kríza bude na programe diskusií ministrov zahraničných vecí EÚ v sobotu 7. septembra počas ich neformálneho stretnutia vo Vilniuse. Ashtonová oznámila, že v litovskej metropole by sa s európskymi diplomatmi mal stretnúť aj americký minister zahraničných vecí John Kerry. Biely dom zatiaľ jeho účasť nepotvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona