Európska únia dostala prestížne španielske ocenenie

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 15:37 • 2 min
Európska únia dostala prestížne španielske ocenenie

BRUSEL – Európska únia dnes dostala prestížnu španielsku Cenu princeznej astúrskej. Laureátom ocenenia sa stala za to, že je podľa poroty jedinečným príkladom nadnárodnej politickej integrácie založenej na mieri a dobrovoľnom členstve štátov. Najvyšší predstavitelia inštitúcií EÚ sa za cenu poďakovali.

slovakia

left justify in out

Predseda Európskej rady Donald Tusk, predseda eurokomisie Jean-Claude Juncker a predseda europarlamentu Antonio Tajani ocenenie považujú za uznanie rozvoja Únie, ktorá tento rok oslavuje 60 rokov od uzavretia Rímskych zmlúv. Tie sú základným dokumentom európskeho spoločenstva.

 

"V mene Európskej únie prijímame túto prestížnu cenu a považujeme to za veľkú česť, ktorú Španielsko prejavilo EÚ," uviedli v spoločnom vyhlásení.

 

Cena princeznej astúrskej sa udeľuje jednotlivcom, skupinám alebo organizáciám z celého sveta za úspechy v oblasti vedy, humanitných vied a ľudských vzťahov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies