Európska únia bude 5. apríla hostiteľom konferencie o Sýrii

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:36 • 2 min
Európska únia bude 5. apríla hostiteľom konferencie o Sýrii

BRUSEL - Európska únia bude 5. apríla hostiteľom konferencie o Sýrii a okolitom regióne. Informovala o tom dnes šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová.

slovakia

left justify in out

Na konferencii v Bruseli sa bude hodnotiť súčasný stav mierových rokovaní riadených Organizáciou Spojených národov, stanovia sa podmienky pomoci Sýrii a celému regiónu, keď sa už dosiahne politické riešenie, a takisto sa posúdia výsledky medzinárodnej darcovskej konferencie uskutočnenej vlani vo februári v Londýne. Lídri vtedy prisľúbili vyše desať miliárd dolárov na pomoc pri financovaní škôl, útočísk a pracovných miest pre Sýrčanov vo vlasti aj v susedných krajinách.

 

"Dúfame, že bruselská konferencia 5. apríla výrazne podporí prácu OSN na politickom riešení (situácie v Sýrii), ale takisto sa pokúsi stanoviť regionálny a medzinárodný rámec toho..., ako môžeme spoločne pomôcť budúcnosti Sýrie i celého regiónu," uviedla Mogheriniová.

 

Konferencii budú spolupredsedať OSN a vlády Nemecka, Kuvajtu, Nórska, Kataru a Británie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies