AKTUALIZÁCIA: Európska liga už pozná svoje osemfinálové dvojice, s kým sa stretnú Škriniar či Škrteľ?

NETKY.SK • 28 Február 2020, 17:55 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Európska liga už pozná svoje osemfinálové dvojice, s kým sa stretnú Škriniar či Škrteľ?

NYON - Po tzv. "16-finálových zápasoch" Európskej ligy sme spoznali 16 tímov, ktoré sa v dnešných hodinách dozvedeli mená svojich súperov pre osemfinále tejto druhej najväčšej európskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Inter pocestuje do Španielska 

Inter Miláno, ako jeden z najväčších tohtoročných adeptov na celkový triumf, v ktorom pôsobí aj najlepší slovenský obranca Milan Škriniar, pocestuje do španielskeho Getafe. Tento tím netreba rozhodne podceniť, pretože včera síce prehral v odvete proti Ajaxu 1:2, no stačilo mu to v prepočte na celkové skóre 3:2.

 

 

Škrteľ proti dánskemu majstrovi

Turecký Basaksehir Istanbul s Martinom Škrtelom sa o postup medzi najlepšiu osmičku pobije s FC Kodaň. Turci sú v tejto fáze súťaže nováčikovia, rovnako aj LASK Linz, ktorý dostal atraktívny Manchester United. Víťazovi na piatok podvečer odloženej odvety Eintracht Frankfurt - RB Salzburg (prvý zápas 4:1) žreb prisúdil FC Bazilej. V Salzburgu máme za sebou už polhodinu zápasu. Stav je 1:0 pre domácich. 

 

img

 

Šláger osemfinále

Rekordného päťnásobného víťaza Európskej ligy FC Sevillu by v tejto fáze turnaja nechcel dostať asi nikto. Niekto ale musel, a nie je to len tak hocijaký tím. Šlágrom osemfinálových bojov bude určite súboj FC Sevilla a AS Rím. Anglický Wolverhampton Wanderers, ktorý v základnej skupine prekonal aj Slovan Bratislava, dostal grécky Olympiakos Pireus. Ten sa postaral o najväčšie prekvapenie, keď dokázal prejsť cez minuloročného finalistu Arsenal Londýn. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

¡A por los octavos, SEVILLA! 💪🏻⚪️🔴 #UELDraw #WeareSevilla #vamosmiSevilla #UEL

Príspevok, ktorý zdieľa Sevilla FC (@sevillafc),

 

Žiadne obmedzenia 

Pri žrebe už neboli tímy rozdelené na nasadené a nenasadené a neplatilo ani obmedzenie, že sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej krajiny. Prvé zápasy osemfinále sú na programe vo štvrtok 12. marca, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. Finále sa bude hrať 27. mája v Gdansku.

 

Žreb osemfinále EL 2019/2020:

Basaksehir Istanbul - FC Kodaň

Olympiakos Pireus - Wolverhampton Wanderers

Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen

VfL Wolfsburg - Šachtar Doneck

Inter Miláno - FC Getafe

FC Sevilla - AS Rím

Eintracht Frankfurt/RB Salzburg - FC Bazilej

LASK Linz - Manchester United

 

Kalendár EL 2019/2020:

12. marca: 1. zápasy osemfinále

19. marca: 2. zápasy osemfinále

20. marca: žreb štvrťfinále, semifinále a finále

9. apríla: 1. zápasy štvrťfinále

16. apríla: 2. zápasy štvrťfinále

30. apríla: 1. zápasy semifinále

7. mája: 2. zápasy semifinále

27. mája: finále (Gdansk)

 

AKTUALIZÁCIA

 

Futbalisti Eintrachtu Frankfurt sa stali posledným 16. účastníkom osemfinále Európskej ligy 2019/2020. Mužstvo pod vedením rakúskeho trénera Adiho Hüttera remizovalo v odvetnom šestnásťfinálovom dueli na pôde Red Bullu Salzburg 2:2 a v súčte oboch zápasov zdolalo rakúskeho majstra celkovým skóre 6:3.

 

img

 

Nemecká najvyššia súťaž tak bude mať v európskej klubovej súťaži číslo dva až trojnásobné zastúpenie, keďže vo štvrtok si postup zabezpečili aj Bayer Leverkusen a VfL Wolfsburg.

 

Posledná osemfinálová dvojica:

 

Eintracht Frankfurt (Nem.) - FC Bazilej (Švaj.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies