Európska Liga: Fenerbahce vo štvrťfinále s Laziom, Chelsea dostala Kazaň

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 14:12 • 2 min
Európska Liga: Fenerbahce vo štvrťfinále s Laziom, Chelsea dostala Kazaň

NYON - Futbalisti tureckého Fenerbahce Istanbul sa vo štvrťfinále Európskej ligy 2012/2013 stretnú s Laziom Rím. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

slovakia

left justify in out

V kádri "Feneru" je aj slovenský reprezentačný stredopoliar Miroslav Stoch, ktorý ale momentálne vypadol zo základnej zostavy trénera Aykuta Kocamana. Turci na ceste medzi elitnú osmičku vyradili Viktoriu Plzeň so slovenským kvartetom Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš. Švajčiarsky Bazilej, ktorý vyradil v osemfinále ruského majstra Zenit Petrohrad aj so Slovákom Tomášom Hubočanom, sa v boji o semifinále stretne s Tottenhamom Hotspur.

Ďalšími dvojicami sú aj úradujúci európsky šampión Chelsea Londýn s Rubinom Kazaň a Benfica Lisabon - Newcastle United. Finále EL sa uskutoční v stredu 15. mája v Amsterdame. Piatkový žreb bol tradične otvorený, v tejto fáze už neboli mužstvá nasadené a neplatilo ani pravidlo, že sa nemôžu skonfrontovať kluby z jednej krajiny. Štvrťfinále sa hrá na dva zápasy doma-vonku klasickým K.O. systémom. Prvé stretnutia sa uskutočnia 4. apríla, odvety potom o týždeň 11. apríla. Semifinále, ktoré vyžrebujú 12. apríla tiež v Nyone, sa bude hrať 25. apríla a o menách finalistov sa definitívne rozhodne o ďalší týždeň v odvetách 2. mája.

Žreb európskej pohárovej súťaže číslo dva mali na starosti generálny sekretár UEFA Gianni Infantino a vyslanec finálového duelu v Amsterdame Patrick Kluivert

žreb štvrťfinále EL 2012/2013, 1. zápasy 4. apríla, odvety 11. apríla:
Chelsea Londýn - Rubin Kazaň
Tottenham Hotspur - FC Bazilej
Fenerbahce Istanbul - Lazio Rím
Benfica Lisabon - Newcastle United

ďalší program EL 2012/2013:
 semifinále: 1. zápasy 25. apríla, resp. odvety 2. mája
finále: streda 15. mája v Amsterdame



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies