Európska lieková agentúra stále nemá všetky údaje od výrobcu ruskej vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 07:33 • 2 min
Európska lieková agentúra stále nemá všetky údaje od výrobcu ruskej vakcíny Sputnik V

BRUSEL - Európska lieková agentúra v súčasnosti skúma, či má Sputnik V schváliť na používanie v 27-člennej Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Európska lieková agentúra podľa jej šéfky Emer Cookeovej stále potrebuje na zhodnotenie ruskej vakcíny proti koronavírusu Sputnik V dodatočné údaje od jej výrobcu. EMA  skúma, či má Sputnik V schváliť na používanie v 27-člennej Európskej únii. „Stále máme niekoľko dodatočných otázok, na ktoré nám firma musí odpovedať. Musíme počkať na predloženie týchto údajov kým budeme môcť vakcínu zhodnotiť,povedala Výkonná riaditeľka agentúry v utorok pred poslancami Európskeho parlamentu.

 

img

Cookeová skonštatovala, že Európska lieková agentúra plánuje inšpekcie „výrobných a klinických zariadení v Rusku" a nemôže poskytnúť časový rámec schválenia ruskej vakcíny.

 

Mohlo by vás zaujímať: Na Slovensku testovali Sputnik V na myšiach a morčatách. Výsledky sú vyhovujúce

Šéfka EMA europoslancov informovala aj o tom, že vakcína americkej spoločnosti Johnson & Johnson, ktorú produkuje jej holandská dcérska firma Janssen, nebude k dispozícii skôr ako niekedy v priebehu apríla. Očkovacia látka spoločnosti Johnson & Johnson je štvrtou vakcínou proti koronavírusu, ktorú Európska lieková agentúra schválila.

Prečítajte si tiež: Putin nevie, ktorou vakcínou sa dá zaočkovať. Vakcinácia prebehne mimo kamier



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies