Európska komisia zvyšuje pre emisie tlak na Taliansko

NETKY.SK • 29 Január 2017, 13:15 • 2 min
Európska komisia zvyšuje pre emisie tlak na Taliansko

BRUSEL/BERLÍN - Európska komisia (EK) zvyšuje pre emisie tlak na Taliansko.

slovakia

left justify in out

"Termín pre Fiat je koniec februára," povedala komisárka pre priemysel Elzbieta Bienkowska pre týždenník Welt am Sonntag. "Ak dovtedy nedostaneme uspokojivú odpoveď na podozrenia nemeckých úradov, pravdepodobne pristúpime k procesu za porušenie európskych zmlúv."

 

Nemecko predpokladá, že Fiat, podobne ako Volkswagen, používal nelegálny softvér na manipulovanie s hodnotami emisií. Taliansky koncern obvinenia popiera. Nemecká spolková vláda sa odvoláva na vyšetrovanie Spolkového úradu cestnej dopravy a Európska komisia na jej žiadosť prijala úlohu sprostredkovateľa v spore medzi Berlínom a Rímom.

 

Americký úrad pre životné prostredie (EPA) pred časom zverejnil podozrenia, že koncern Fiat Chrysler (FCA) sfalšoval emisné hodnoty v prípade zhruba 100.000 dieselových vozidiel. Šéf FCA Sergio Marchionne tieto obvinenia ostro odmietol.

 

EK nedávno spustila proti Nemecku proces pre možné porušenie európskeho práva. Okrem iného Berlínu vyčíta to, že VW nepotrestal dostatočne za manipuláciu s emisiami dieselových áut. Spolková vláda obvinenia odmieta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies