Európska komisia zvyšuje humanitárnu pomoc pre Ukrajina na 32 miliónov eur

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:59 • 2 min
Európska komisia zvyšuje humanitárnu pomoc pre Ukrajina na 32 miliónov eur

BRUSEL - Európska komisia (EK) zvýšila humanitárnu pomoc pre obyvateľov konfliktom postihnutej východnej Ukrajiny na celkovú sumu 32 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informovala vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová. Vyčlenená pomoc je určená na základné potreby pre najohrozenejšie vrstvy obyvateľstva vrátane potravín a zdravotníckych potrieb. Financie sa použijú aj na poskytnutie prístreškov pre ľudí, ktorí z nejakých dôvodov museli opustiť svoje domovy. EK kladie dôraz aj na malé rozvojové projekty ako výstavba či rekonštrukcia škôl a zdravotníckych zariadení. "Európska únia zvyšuje svoju pomoc obyvateľom postihnutým konfliktom ako súčasť svojej celkovej podpory Ukrajiny," vyhlásila Mogheriniová, podľa ktorej civilisti následkom bojov čelia humanitárnej kríze.

 

EK vyhlásení konštatuje, že situácia v Doneckej a Luhanskej oblasti je kritická. Vážne poškodená je infraštruktúra ako aj rozvody vody a elektrickej energie. Tamojšie obyvateľstvo nutne potrebuje potraviny, vodu a hygienické a zdravotnícke potreby. EK uvádza, že svoje domovy v rámci Ukrajiny opustilo 440 000 ľudí, ďalších 488 000 ušlo do susedných krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies