Európska komisia zakročila proti kartelu výrobcov automobilových svetiel

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 17:27 • 2 min
Európska komisia zakročila proti kartelu výrobcov automobilových svetiel

BRUSEL - Európska únia zakročila proti kartelu troch firiem vyrábajúcich svetlá pre automobily. Európska komisia (EK) v stredu informovala, že spoločnosti Automotive Lighting uložila pokutu 16,347 mil. eur a firme Hella 10,397 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Súčasťou kartelu bola aj spoločnosť Valeo. EK jej pokutu odpustila, pretože existenciu kartelu prezradila. Všetky tri spoločnosti kartelovú dohodu priznali. "Traja výrobcovia svetiel pre automobily poškodzovali výrobcov osobných a komerčných vozidiel uzatvorením dohody namiesto toho, aby medzi sebou súťažili," uviedla eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

"Dnešné rozhodnutie poukazuje, že neakceptujeme kartely negatívne vplývajúce na európsky trh," konštatovala eurokomisárka.

Kartel sa týkal dodávok náhradných svetiel výrobcom osobných a komerčných vozidiel po skončení masovej produkcie jednotlivých modelov áut. Vyšetrovanie zo strany Európskej komisie ukázalo, že Automotive Lighting, Hella a Valeo viac ako tri roky koordinovali svoje ceny a iné obchodné podmienky pre dodávky automobilových svetiel v Európskom hospodárskom priestore.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies