Európska komisia vyčlenila ďalších 10 miliónov eur podpory pre Kubu

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 14:54 • 2 min
Európska komisia vyčlenila ďalších 10 miliónov eur podpory pre Kubu

BRUSEL - Komisár EÚ pre medzinárodný rozvoj Neven Mimica dnes oznámil, že exekutíva EÚ sa zaviazala vyčleniť dodatočné finančné prostriedky pre rozvoj na Kube.

slovakia

left justify in out

Mimica počas návštevy v Havane spresnil, že financovanie je súčasťou celkovej finančnej pomoci vo výške 50 miliónov eur zahrnutej vo fondoch rozvojovej spolupráce pre Kubu. Táto suma má byť postupne uvoľňovaná v období rokov 2014-2020.

 

"Desať miliónov eur novej finančnej pomoci pomôže vybudovať potrebné kapacity pre kubánsku verejnú správu a udržateľnú výrobu potravín. EÚ bude aj naďalej posilňovať svoju spoluprácu s Kubou a podporovať proces modernizácie, s ktorým kubánska vláda začala v roku 2008," uviedol Mimica v správe pre médiá.

 

Eurokomisár počas pobytu na Kube navštívi projekty financované EÚ, vrátane tých, ktoré sa zameriavajú na udržateľnú výrobu potravín a na podporu sociálneho a hospodárskeho začlenenia kubánskej mládeže.

 

Mimica sa stretol s ministrom zahraničného obchodu a investícií Rodrigom Malmiercom Díazom, ministrom hospodárstva a plánovania Marinom Murillom Jorgem, ministrom energetiky a baníctva Alfredom Lopezom Valdésom a ministrom poľnohospodárstva Gustavom Rodriguezom Rollerom. Eurokomisár niektoré rokovania na Kube absolvoval po boku šéfky európskej diplomacie Federicy Mogheriniovej.

 

Európska komisia spresnila, že z dnes oznámenej čiastky 10 miliónov eur, suma 7,7 milióna eur pôjde na podporu ekonomickej modernizácie a v oblasti posilnenia verejnej správy má zlepšiť proces výberu daní. Ďalších 500.000 eur je určených na aktivity, ako sú štúdie a semináre o prioritných oblastiach spolupráce EÚ a Kuby, vrátane trvalo udržateľného poľnohospodárstva a bezpečnosti potravín, zlepšenia životného prostredia a podpory pre udržateľnú hospodársku a sociálnu modernizáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies