Európska komisia: V gréckych utečeneckých táboroch je neobhájiteľná situácia

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:00 • 2 min
Európska komisia: V gréckych utečeneckých táboroch je neobhájiteľná situácia

ATÉNY - Európska komisia dnes vyhlásila, že podmienky pre utečencov na gréckych ostrovoch a v ďalších táboroch, kde sú ubytovaní v stanoch aj napriek krutému mrazivému počasiu, sú "neobhájiteľné".

slovakia

left justify in out

Husté sneženie zasiahlo rozsiahle časti Grécka, vrátane ostrovy vo východnej oblasti Egejského mora, na ktorých sú uviaznuté tisíce utečencov. Hovorca vládneho krízového výboru pre migráciu Jorgos Kyritsis povedal pre grécku televíziu Skai, že v stanoch na ostrovoch je stále ubytovaných necelých tisíc ľudí.

 

Kruté počasie predpovedali meteorológovia dostatočne dopredu a vláda sa teraz dostala pod paľbu kritiky za to, že nekonala dosť rýchlo, aby pre všetkých utečencov zabezpečila primerané ubytovanie.

 

Hovorkyňa Európskej komisie (EK) Natasha Bertaudová uviedla, že EK "si je vedomá, že súčasná situácia je neobhájiteľná, ale takisto musíme jasne povedať," že za podmienky v prijímacích centrách nesú zodpovednosť grécke úrady.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies