Európska komisia uzavrela dohodu o partnerstve s Českou republikou

NETKY.SK • 27 August 2014, 13:48 • 2 min
Európska komisia uzavrela dohodu o partnerstve s Českou republikou

BRUSEL - Európska komisia uzavrela „dohodu o partnerstve“ s Českou republikou, ktorej predmetom je stratégia pre optimálne využívanie európskych štrukturálnych a investičných fondov v ČR.

slovakia

left justify in out

Dohoda umožní investovať celkovo 22 miliárd eur z prostriedkov politiky súdržnosti v období 2014–2020 (v bežných cenách, vrátane financovania z Európskej územnej spolupráce a prídelu na Iniciatívu na podporu zamestnanosti mladých ľudí). Česká republika rovnako dostane dve miliardy eur na rozvoj vidieka a 31 miliónov eur na odvetvie rybolovu.

 

Investície EÚ pôjdu na podporu inovácií, odborné prípravy a vzdelávanie v mestách, obciach i vidieckych oblastiach. Pomôžu tak s riešením nezamestnanosti a dajú impulz konkurencieschopnosti a hospodárskemu rastu. Podporia tiež podnikanie, boj proti sociálnemu vylúčeniu a pomôžu vytvoriť ekonomiku účinne využívajúcu zdroje a šetrnú k životnému prostrediu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona