Európska komisia uložila pokuty trom bankám v celkovej sume 485 mil. eur

NETKY.SK • 7 December 2016, 11:53 • 2 min
Európska komisia uložila pokuty trom bankám v celkovej sume 485 mil. eur

BRUSEL 7. decembra (SITA, AP) - Európska komisia (EK) uložila bankám JPMorgan, HSBC a Credit Agricole pokuty v celkovej sume 485 mil. eur, pretože dospela k záveru, že tieto tri peňažné ústavy uzavreli dohodu s cieľom manipulovať cenu finančných produktov založených na úrokových sadzbách.

slovakia

left justify in out

Európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová uviedla, že tieto tri banky si nelegálne vymieňali citlivé informácie a uzavreli kartelovú dohodu s cieľom dosahovať zisk na trhu špecializovaných finančných produktov. Prešetrovanie EK sa týkalo manipulácie finančných kontraktov spojených s úrokovou sadzbou Euribor v rokoch 2005 až 2008.

 

Americkej banke JPMorgan Chase EK udelila pokutu vo výške 337 mil. eur. Francúzsky peňažný ústav Credit Agricole dostal pokutu 114,6 mil. eur a britskú banku HSBC komisia pokutovala sumou 33,6 mil. eur. V rámci rovnakého vyšetrovania Európska komisia pred tromi rokmi uložila pokuty v celkovej sume 1,04 mld. eur bankám Barclays, Deutsche Bank, RBS a Société Générale.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies