Európska komisia ukončila vyšetrovanie o emisiách voči koncernu Fiat Chrysler

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 15:26 • 2 min
Európska komisia ukončila vyšetrovanie o emisiách voči koncernu Fiat Chrysler

BRUSEL - Európska komisia (EK) ukončila vyšetrovanie v súvislosti so sporom medzi Nemeckom a Talianskom o emisiách Fiatu.

slovakia

left justify in out

Obidve strany sa dohodli na tom, že taliansky koncern Fiat Chrysler musí znížiť emisie oxidov dusíka. Taliansko zároveň informovalo EK o všetkých servisných akciách, ktoré výrobca vlani vyhlásil pre model Fiat 500X s dvojlitrovým dieselovým motorom.

 

Hovorkyňa EK však upozorňuje, že ukončenie rokovaní a vyšetrovania nepredstavuje certifikát kvality. To, či dieselový Fiat 500X spĺňa európske predpisy, nebolo predmetom rozhovorov. Brusel si zároveň vyhradil právo podniknúť kroky, ak sa zistí porušenie európskeho práva.

 

Nemeckí inšpektori mali podozrenie, že Fiat podobne ako Volkswagen používa nelegálny softvér na falšovanie hodnôt emisií. Fiat Chrysler toto obvinenie neustále popieral.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies