Európska komisia si želá, aby Grécko zostalo členom eurozóny

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 11:18 • 2 min
Európska komisia si želá, aby Grécko zostalo členom eurozóny

Európska komisia si želá, aby Grécko zostalo členom eurozóny - Svet Európska komisia dúfa, že Grécko zostane súčasťou eurozóny, ale Atény musia rešpektovať svoje záväzky, vyhlásila dnes Európska komisia (EK). eláme si, aby Grécko zostalo v eurozóne a dúfa

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia dúfa, že Grécko zostane súčasťou eurozóny, ale Atény musia rešpektovať svoje záväzky, vyhlásila dnes Európska komisia (EK).

"Želáme si, aby Grécko zostalo v eurozóne a dúfame, že zostane v eurozóne...., ale musí rešpektovať svoje záväzky," povedala na pravidelnom brífingu médií v Bruseli hovorkyňa EK Pia Ahrenkildová Hansenová.

Grécko pravdepodobne čakajú v júni nové voľby po tom, ako zlyhali tri pokusy o zostavenie koaličnej vlády, ktorá by podporovala podmienky poskytnutia zahraničnej finančnej pomoci stanovené Európskou úniou a Medzinárodným menovým fondom.

Z parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnili 6. júna, vzišiel parlament, kde nemá žiadna zo strán dostatočnú väčšinu. Necelá polovica hlasov patrí stranám bývalej vlády národnej jednoty, podporujúcej zotrvanie v eurozóne, zvyšné hlasy získali strany ultraľavice a ultrapravice a malé strany, ktoré nesúhlasia s úspornými opatreniami vlády, nie sú však tiež schopné zostaviť spoločne vládu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies