Európska komisia schválila prevzatie operátora Jazztel skupinou Orange

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 14:25 • 2 min
Európska komisia schválila prevzatie operátora Jazztel skupinou Orange

BRUSEL - Európska komisia (EK) v utorok schválila prevzatie španielskeho operátora Jazztel francúzskou telekomunikačnou skupinou Orange za 3,4 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Orange podľa komisie ponúkol ústupky, ktoré posilnia súťaž na španielskom telekomunikačnom trhu. V rámci dohody s Bruselom sa Orange zaviazal predať službu optického internetu pre domácnosti vo viacerých španielskych mestách.

 

Nový majiteľ získa plošný prístup do pevnej siete Jazztelu a pokiaľ túto službu neponúka, aj do jeho mobilnej siete. Komisia uviedla, že vďaka ústupkom bude môcť na španielsky trh širokopásmového internetu vstúpiť štvrtý hráč. Hĺbkové vyšetrovanie akvizície španielskeho operátora Jazztel francúzskou telekomunikačnou skupinou Orange začala EK v decembri. V tom čase vyjadrovala obavy, že transakcia ohrozí súťaž na španielskom trhu fixných internetových a mobilných internetových služieb. 

 

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona