Európska komisia schválila prevzatie nemeckej E-Plus firmou Telefónica

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:03 • 2 min
Európska komisia schválila prevzatie nemeckej E-Plus firmou Telefónica

BRUSEL - Európska komisia (EK) v stredu schválila prevzatie nemeckej dcéry holandskej skupiny KPN španielskou Telefónikou.

slovakia

left justify in out

Výmenou za súhlas európskych regulačných úradov sa Telefónica zaviazala predať 30 % sieťových kapacít zlúčenej spoločnosti a sprístupniť konkurentom svoje mobilné frekvenčné spektrá. Ústupky podľa komisie zabezpečia, že na nemecký telekomunikačný trh vstúpia možno až traja noví "virtuálni" operátori. Opatrenia, ku ktorým sa Telefónica zaviazala, znamenajú, že akvizícia E-Plus nepoškodí súťaž na nemeckých telekomunikačných trhoch, uviedol vo vyhlásení európsky komisár pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia.

 

Holandská telekomunikačná spoločnosť KPN sa vlani dohodla na predaji svojej nemeckej mobilnej divízie E-Plus spoločnosti Telefonica Deutschland za 8,6 mld. eur. Predaj E-Plus v súčasnosti posudzujú regulačné úrady EÚ. V prípade potvrdenia transakcie vznikne telekomunikačná skupina, ktorá na nemeckom trhu dokáže konkurovať rivalom Deutsche Telekom a Vodafone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies