Európska komisia schválila prevzatie firmy Opel automobilkou PSA Group

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 18:56 • 2 min
Európska komisia schválila prevzatie firmy Opel automobilkou PSA Group

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes schválila prevzatie stratovej nemeckej automobilky Opel francúzskym konkurentom PSA Group, ktorý vyrába autá Peugeot a Citroën. Z PSA Group sa vďaka tomu stane druhá najväčšia európska automobilka hneď po nemeckej spoločnosti Volkswagen.

slovakia

left justify in out

PSA Group sa dohodla ešte v marci na prevzatí európskych aktív americkej automobilky General Motors (GM), ktoré predstavujú značky Opel a Vauxhall. Hodnota kontraktu bola stanovená na 2,2 miliardy eur.

 

Keďže ako PSA, tak Opel sú aktívne vo výrobe osobných aj ľahkých úžitkových áut, EK sa rozhodla najskôr preveriť, či transakcia nebude mať negatívny vplyv na európsky trh s automobilmi. Dnes oznámila, že prevzatie európskych aktivít GM spoločnosťou PSA Group konkurenčné prostredie na európskom trhu nepoškodí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies