Európska komisia sa nezapojí do kampane pred britským referendom

NETKY.SK • 22 Február 2016, 16:14 • 2 min
Európska komisia sa nezapojí do kampane pred britským referendom

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že sa nezapojí do kampane pred referendom o členstve Británie v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Predseda EK Jean-Claude Juncker viedol vlani v júli kampaň pred referendom v Grécku o prijatí dohody zameranej na finančnú pomoc pre krajinu. Hovorca komisie Margaritis Schinas však dnes v súvislosti s britským referendom povedal, že "na tomto procese sa nezúčastnime", píše agentúra AP.

 

Schinas nevylúčil možnosť toho, že by sa britský komisár EÚ Jonathan Hill mohol zapojiť do kampane ako súkromná osoba, nie z pozície člena EK. Stanovisko Hilla je však dobre známe, konštatovala agentúra DPA. "Briti sú veľmi pragmatickí, realistickí a racionálni ľudia. Keď sa zvážia výhody a nevýhody, zistí sa, že neexistuje atraktívna alternatíva k členstvu v EÚ," povedal Hill pre noviny Die Welt.

 

Britská vláda v sobotu rozhodla, že referendum o zotrvaní krajiny v Európskej únii sa uskutoční 23. júna. Stalo sa tak po tom, ako sa lídri EÚ v piatok dohodli na úprave vzťahov medzi Londýnom a Bruselom na základe požiadaviek britského premiéra Davida Camerona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies