Európska komisia sa bude zaoberať prestupmi, FIFPro žiada reformu

NETKY.SK • 18 September 2015, 16:47 • 2 min
Európska komisia sa bude zaoberať prestupmi, FIFPro žiada reformu

BRUSEL - Európska komisia (EK) sa bude zaoberať futbalovými prestupmi. Asociácia profesionálnych futbalistov (FIFPro) doručila inštitúcii sťažnosť týkajúcu sa výšky odstupného a žiada novú radikálnu reformu.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme nové pravidlo, ktoré bude chrániť kluby aj hráčov," citovala agentúra dpa slová generálneho sekretára asociácie Thea van Seggelena. Podľa názoru FIFPro porušuje súčasný systém európske pravidlá súťaže. Kluby a zväzy zneužívajú svoje dominantné postavenie na trhu.

 

"Na prestupovom trhu nájdeme aj niečo ako obchodovanie s otrokmi. Ale aj hráči sú iba ľudia," povedal Philippe Piat, prezident inštitúcie, ktorá žiada tiež zrušenie hosťovania, limitovanie veľkosti kádra a ohraničenie platieb pre hráčských agentov. "Nechceme odstrániť top kluby, ale nechceme tiež, aby tu o pár rokov bolo iba tridsať klubov," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies