Európska komisia pre utečeneckú krízu avizuje viac rozpočtovej voľnosti

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:53 • 2 min
Európska komisia pre utečeneckú krízu avizuje viac rozpočtovej voľnosti

BRUSEL - Európska komisia (EK) dá viac priestoru v oblasti rozpočtu krajinám, ktoré môžu preukázať, že im pre utečeneckú krízu vznikli mimoriadne náklady.

slovakia

left justify in out

V utorok to uviedol šéf EK Jean-Claude Juncker. "Čelíme problému mimoriadnej závažnosti,“ povedal Juncker v Európskom parlamente. Niektoré krajiny požiadali o viac flexibility v rámci Paktu stability a rastu, aby zvládli náklady spojené s najväčším prílevom migrantov od druhej svetovej vojny. "Ak niektoré krajiny vyvinuli mimoriadne úsilie, musíme to uznať,“ povedal Juncker. Zároveň však dodal, že "krajiny, ktoré toto úsilie nevynaložia, prípadne ho nebudú môcť preukázať, nebudú môcť využiť voľnejšiu interpretáciu paktu".


Juncker potvrdil, že Európska komisia uskutoční analýzu dopadu utečeneckej krízy na rozpočty jednotlivých krajín. Neuviedol však, ktoré krajiny budú profitovať z voľnejšieho prístupu k rozpočtom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona