Európska komisia pozastavila Maďarsku eurofondy v sume 451 mil. eur

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 14:47 • 2 min
Európska komisia pozastavila Maďarsku eurofondy v sume 451 mil. eur

BUDAPEŠŤ - Európska komisia pozastavila minulý týždeň platbu Maďarsku z rozvojových fondov v sume 451,2 mil. eur. Informoval o tom vo štvrtok hovorca EK.

slovakia

left justify in out

Brusel uviedol, že čaká na zlepšenie procedúry výberu v projektoch, ktoré dostávajú financie z eurofondov. V maďarskom procese výberu totiž zistil "významné systémové slabosti".

 

Brusel prerušil vyplácanie eurofondov Maďarsku už vlani a požiadal úrady krajiny, aby napravili proces výberu. Vo štvrtok však EK konštatovala, že Budapešť to ešte len musí urobiť, a preto pozastavila platbu, ktorá sa mala zrealizovať 10. apríla. "Platba sa uvoľní až po náležitých nápravných krokoch zo strany maďarských úradov," uviedol vo vyhlásení hovorca EK Jakub Adamowicz. Maďarská vláda v stredu informovala, že EK v roku 2014 hodnotila distribúciu približne 700 mld. forintov (HUF) a dospela k záveru, že procedúra je nevyhovujúca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona