Európska komisia potvrdila zákaz FIFA pre tretie strany pri transferových obchodoch

NETKY.SK • 13 Október 2017, 15:56 • 2 min
Európska komisia potvrdila zákaz FIFA  pre tretie strany pri transferových obchodoch

BRUSEL - Európska komisia nebude vyšetrovať sťažnosť proti zákazu takzvaných tretích strán, vlastniacich transferové práva hráčov.

slovakia

left justify in out

V liste investičnému fondu Doyen so sídlom na Malte európski úradníci oznámili, že "komisia nemá v úmysle uskutočniť hlbšie vyšetrenie vašich obvinení". Doyen a klub nižšej belgickej súťaže Seraing argumentovali, že zákazom tretích strán sa znásilňujú európske práva súťaženia. Európska komisia tento názor odmietla a poznamenala, že tretie strany vytvárajú konflikty medzi záujmami klubov, hráčov a investorov.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a Európska futbalová únia (UEFA) pracovali na uvalení zákazu, ktorý by zabránil v pohybe hráčov z klubu do klubu výhradne za účelom zisku a aby chránili integritu hry. UEFA privítala pravidlo a povedala, že je nemorálne a ilegálne obchodovať s ekonomickými právami hráčov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies