Európska komisia poslala Slovensku vyše 193 miliónov eur. Na čo ich využijeme?

NETKY.SK • 3 Máj 2022, 19:43 • 2 min
Európska komisia poslala Slovensku vyše 193 miliónov eur. Na čo ich využijeme?

BRATISLAVA - Európska komisia (EK) zaslala na účty Ministerstva financií SR dodatočné zálohové platby zo zdrojov REACT-EU vo výške takmer 193,6 milióna eur. Dodatočné zálohové platby sú určené pre členské štáty najzasiahnutejšie utečeneckou krízou. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu financií.

slovakia

left justify in out

EK konkrétne zaslala 107,7 milióna eur pre Operačný program Ľudské zdroje, 66,3 milióna eur pre Integrovaný regionálny operačný program a 19,6 milióna eur pre Operačný program Efektívna verejná správa. „Ide o financie, ktoré poskytujú dočasnú dodatočnú likviditu pre členské štáty, ktoré bude potrebné zúčtovať do konca roka 2024,“ spresnilo ministerstvo.

 

img

 

Prostriedky REACT-EU vyčlenené v rámci programov financovaných z fondov Európskej únie boli pôvodne určené na zmiernenie dosahov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19. Najmä na udržanie a vytváranie pracovných miest, poskytovanie sociálnych služieb občanom, vrátane terénnej práce a komunitnej starostlivosti, financovanie zelených aktivít (cyklotrasy, zelená infraštruktúra), zvýšenie kvality odborného vzdelávania a finančnú podporu zamestnancov v prvej línii.

 

Prečítajte si tiež: Sociálna poisťovňa zavádza nový elektronický účet poistenca. Ako si ho máme aktivovať?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona