Európska komisia ponúka riešenie pre dlhodobo nezamestaných

NETKY.SK • 5 Október 2015, 09:02 • 2 min
Európska komisia ponúka riešenie pre dlhodobo nezamestaných

BRATISLAVA . Európska komisia bije na poplach a ponúka členským krajinám recept, ako sa popasovať s dlhodobou nezamestnanosťou, informuje dnešná Pravda.

slovakia

left justify in out

V septembri vydala usmernenie, v ktorom štátom navrhuje podporiť registráciu dlhodobo nezamestnaných na úradoch práce. Odporúča, aby úrad každý prípad individuálne posúdil, znamená to, že by sa mali zistiť potreby a pracovný potenciál zaregistrovanej osoby najneskôr pred koncom 18. mesiaca nezamestnanosti.

 

Do 18 mesiacov by mala byť registrovanému ponúknutá dohoda o pracovnej integrácii s individuálnym plánom, pre jeho návrat do práce.

 

"Dlhodobá nezamestnanosť je jednou z najväčších výziev, ktoré zapríčinila hospodárska kríza v Európe", skonštatovala európska komisárka pre zamestnanosť a sociálne záležitosti, zručnosti a sociálnu mobilitu Marianne Thyssenová. Michal Páleník z Inštitútu zamestnanosti označil odporúčanie komisie len za akýsi "povinný základ", ktorý sa v slovenských podmienkach už dlhšie uplatňuje, no uspokojivé výsledky neprináša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona