Európska komisia nie je spokojná s tým, že Rusko netrpí dostatočne. Čakajú nás nové sankcie?

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 18:01 • 2 min
Európska komisia nie je spokojná s tým, že Rusko netrpí dostatočne. Čakajú nás nové sankcie?

BRUSEL - Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že spolu so šéfom diplomacie EÚ Josepom Borrellom prijala spoločný návrh nového balíka reštriktívnych opatrení, ktoré majú posilniť účinnosť šiestich doterajších balíkov sankcií EÚ proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej správy EK nový balík opatrení objasňuje niekoľko ustanovení na posilnenie právnej istoty pre členské štáty, ktoré musia v praxi presadzovať sankčný režim. Text napríklad objasňuje presný rozsah niektorých finančných a ekonomických sankcií.

 

Predsedníčka EK Ursula von der Leyenová v tejto súvislosti upozornila, že brutálna vojna Ruska proti Ukrajine pokračuje v nezmenšenej miere", aj preto eurokomisia navrhuje sprísniť sankcie EÚ voči Kremľu, účinnejšie ich presadzovať a predĺžiť ich do januára 2023. „Moskva musí platiť vysokú cenu za svoju agresiu," odkázala šéfka EK.

 

Prečítajte si aj: Ministerstvo hospodárstva pracuje na tom, aby sme nahradili ruské jadrové palivo americkým

 

img

 

Borrell zdôraznil, že doterajšie sankcie EÚ sú tvrdé a cielené. „Aj naďalej sa zameriavame na ľudí blízkych (ruskému prezidentovi) Vladimirovi Putinovi a Kremľu... Okrem týchto opatrení predložím Rade EÚ aj návrhy na zaradenie ďalších osôb a subjektov na sankčný zoznam, pričom ich aktíva budú zmrazené a budú mať obmedzenú možnosť cestovať," uviedol. 

Komisia pri tejto príležitosti zopakovala, že sankcie EÚ nie sú zamerané na obchod s poľnohospodárskymi výrobkami medzi tretími krajinami a Ruskom.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Igor Matovič opäť zaútočil na prezidentku. Čo jej odkázal?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies