Európska komisia hľadá organizácie, ktoré by prevzali úlohu Digitálneho inovačného centra

NETKY.SK • 19 September 2017, 16:45 • 2 min
Európska komisia hľadá organizácie, ktoré by prevzali úlohu Digitálneho inovačného centra

BRATISLAVA - Európska komisia hľadá organizácie so sídlom v Bulharsku, Českej republike, Estónsku, Chorvátsku, Maďarsku, Litve, Lotyšsku, Poľsku, Rumunsku, Slovinsku, ako aj na Cypre, Malte alebo Slovensku, ktoré by prevzali úlohu Digitálneho inovačného centra (DIC) a zapojili sa do školiaceho programu, ktorý budú riadiť firmy PwC a Oxentia. Informovala o tom poradenská spoločnosť PwC

slovakia

left justify in out

"V rámci projektu Smart Factories in new EU Member States (Inteligentné továrne v nových členských štátoch EÚ) hľadá Európska komisia organizácie, ktoré by v 13 nových členských štátoch EÚ prevzali úlohu DIC. Vybraných bude najmenej 30 DIC z ôsmich krajín, aby sa zapojili do školiaceho programu, ktorý budú riadiť firmy PwC a Oxford University Innovation (Oxentia)," píše sa v tlačovej správe.

Po absolvovaní školiaceho programu by sa DIC mali stať dôležitým pilierom pre digitalizáciu priemyslu vo vybraných krajinách a regiónoch, v ktorých v súčasnosti spoločnosti (najmä tie, ktoré pôsobia v tradičných priemyselných odvetviach, no i malé a stredné podniky) investujú menej prostriedkov do digitálnych technológií ako v ostatných častiach Európy alebo v iných sektoroch ekonomiky.

Ako priblížila spoločnosť PwC, DIC sú zvyčajne spoločným dielom viacerých regionálnych subjektov spolupracujúcich na poskytovaní súboru služieb, ktoré priemysel daného regiónu potrebuje na to, aby úspešne prešiel procesom digitálnej transformácie. Medzi možné subjekty, ktoré by mohli viesť prihlasovanie do tohto programu, patria univerzity a výskumné a technologické centrá, inkubátory a akcelerátory, klastrové organizácie a priemyselné združenia zastupujúce firmy zo súkromného sektora, orgány verejnej správy.

"Vyzývame subjekty, ktoré majú záujem zapojiť sa do školiaceho programu, aby vyplnili žiadosť najneskôr do 22. októbra 2017. Po prvej selekcii sa v októbri uskutočnia individuálne pohovory. V novembri 2017 budú 30 úspešní žiadatelia kontaktovaní, aby sa zapojili do programu," uzavrela poradenská spoločnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona