Európska komisia chce udržať Grécko v eurozóne

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:26 • 2 min
Európska komisia chce udržať Grécko v eurozóne

BRUSEL - Európska komisia (EK) "nepritvrdila svoj kurz voči Grécku", uviedol komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici.

slovakia

left justify in out

"Nesprísnili sme tón. Komisia sa postará o to, aby Grécko zostalo v eurozóne." Informovala o tom agentúra APA. Podľa Moscoviciho je to potrebné pre Euroskupinu rovnako ako pre samotné Grécko. "Grexit nie je pre nás niečo, na čom pracujeme. V žiadnom prípade," povedal komisár. Neexistuje žiaden záložný plán. "Chceme udržať Grécko v eurozóne. Zároveň však platí dohoda s Euroskupinou z 20. februára. A na tom je potrebné rýchlo a poctivo pracovať. Ďalej sa pohneme len so skutočnými reformami," varoval zároveň Atény Moscovici.

 

Komisár je presvedčený, že je potrebné urýchlene niečo spraviť. Riešenie sa podľa neho nájde len v harmonickej spolupráci bez postranných myšlienok. Vystúpenie Grécka z eurozóny by výrazne poškodilo aj menovú úniu. Nielen ekonomicky, ale aj politicky.

 

Komisia nemá podľa Moscoviciho nič proti aktuálnym zámerom gréckej vlády premiéra Alexisa Tsiprasa týkajúcim sa riešenia sociálnej krízy v krajine. "V žiadnom prípade nám nejde o to, aby sme vetovali návrh humanitárneho zákona. Pravdou je presný opak."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies