Európska filmová akadémia predstavila prvých šiestich víťazov

NETKY.SK • 27 Október 2015, 13:26 • 2 min
Európska filmová akadémia predstavila prvých šiestich víťazov

BRATISLAVA - Európska filmová akadémia (EFA) oznámila prvých víťazov svojich výročných cien. O držiteľoch ocenení v kategóriách kamera, strih, výprava, kostýmy, hudba a zvuk rozhodla porota v zložení Anna Asp (Švédsko), Daniela Ciancio (Taliansko), Mathieu Cox (Belgicko), Uberto Pasolini (Veľká Británia), Adam Sikora (Poľsko), Kjartan Sveinsson (Island) a Monika Willi (Rakúsko).

slovakia

left justify in out

Najlepším kameramanom sa stal Martin Gschlacht za rakúsku snímku Dobrú noc, mami (2014). Cenu za strih získal Jacek Drosio vďaka poľskému titulu Telo (2015). Za výpravu pre film Zbrusu nový zákon (Belgicko, Francúzsko a Luxembursko, 2015) porota vyznamenala Sylvie Olivé. O najlepšie kostýmy sa postarala Sarah Blenkinsop vo filme Homár (Írsko a Veľká Británia, 2015). V kategórii venovanej hudbe zvíťazilo duo Cat's Eyes, ktoré nahralo soundtrack britského filmu Motýle (2014). Cenu za zvuk získali Vasco Pimentel a Miguel Martins. Dvojica sa podieľala na trilógii As Mil e Uma Noites (Portugalsko, Francúzsko, Nemecko a Švajčiarsko, 2015).


Nominácie v kategóriách Európsky film, Európsky režisér, Európska herečka, Európsky herec a Európsky scenárista oznámia predstavitelia EFA 7. novembra na Európskom filmovom festivale v španielskej Seville. Víťaza vyberie viac ako 3000 členov a členiek EFA, pričom jeho meno oznámia 12. decembra na slávnostnom odovzdávaní Európskych filmových cien v Berlíne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies