Európska centrálna banka úrokové sadzby nezmenila

NETKY.SK • 8 September 2016, 14:39 • 2 min
Európska centrálna banka úrokové sadzby nezmenila

FRANKFURT - Rada guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) potvrdila svoje úrokové sadzby na nezmenenej úrovni. Na štvrtkovom zasadaní rozhodla, že hlavná refinančná sadzba zostava na nulovej úrovni, jednodňovú refinančnú sadzbu potvrdila vo výške 0,25 % a depozitnú sadzbu ponechala na úrovni -0,4 %.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ide o neštandardné opatrenia v rámci menovej politiky, Rada guvernérov ECB potvrdila, že jej program nákupov aktív v hodnote 80 mld. eur mesačne potrvá do konca marca budúceho roka. Do programu plánuje banka prostredníctvom novo vytvorených peňazí vložiť celkovo 1,74 bilióna eur, pričom z trhu doteraz stiahla aktíva za zhruba jeden bilión eur. Dôvodom na ukončenie nákupov podľa ECB bude až udržateľné smerovanie medziročnej inflácie smerom k cieľovej hodnote 2 %. V auguste medziročná inflácie v eurozóne dosahovala iba 0,2 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona