Európska centrálna banka označila program tlačenia peňazí za úspešný

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:23 • 2 min
Európska centrálna banka označila program tlačenia peňazí za úspešný

FRANKFURT - Dlhodobé úvery poskytnuté bankám a program tlačenia peňazí znamenajú, že je pre spoločnosti a verejný sektor jednoduchšie požičiavať si peniaze. Uvádza to Európska centrálna banka (ECB) v správe, ktorú zverejnila v utorok. Toto stanovisko prichádza pred možným rozširovaním programu nákupu aktív.

slovakia

left justify in out

"Oba programy majú pozitívny efekt na náklady bánk spojené s finančnými prostriedkami, čo ich podnecuje, aby tento pokles nákladov preniesli aj na klientov vo forme poskytovania vyššieho objemu úverov a za priaznivejších podmienok,“ povedal šéf ECB Mario Draghi. Štúdia, pod ktorú sa podpísal Mario Draghi, uvádza, že program lacných úverov TLTRO sa premietol do úverov spoločnostiam v hodnote viac ako 100 mld. eur. Draghi signalizoval, že na decembrovom zasadnutí predstaviteľov banky je možné ďalšie uvoľnenie monetárnej politiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona