Európska centrálna banka nemení svoju menovú politiku

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 15:06 • 2 min
Európska centrálna banka nemení svoju menovú politiku

FRANKFURT - Európska centrálna banka (ECB) ponechala svoje úrokové sadzby nezmenené na rekordnom minime v čase, keď jej program tlačenia nových peňazí prejavuje prvé známky stimulácie európskej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Na stredajšom zasadaní banka rozhodla, že hlavná refinančná sadzba zostáva na úrovni 0,05 % a depozitná sadzba, ktorá má najväčší vplyv na úrokové sadzby na trhu, zostáva na hodnote -0,2 %.


Program tlačenia nových peňazí v sume vyše 1 bil. eur, ktorý ECB začala minulý mesiac a zameraný je hlavne na nákupy vládnych dlhopisov, podporuje dôveru. Medzinárodný menový fond (MMF) v aktualizáciu svojho globálneho ekonomického výhľadu vylepšil prognózu rastu eurozóny, keďže región profituje z oslabenia svojej meny. MMF predpokladá, že ekonomika Európskej menovej únie v tomto roku posilní o 1,5 %, čiže o 0,3 % viac, ako naznačovala predchádzajúca predikcia fondu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies