Európska banka pre obnovu a rozvoj plánuje na Slovensku v tomto roku investovať 60 mil. eur

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 14:37 • 2 min
Európska banka pre obnovu a rozvoj plánuje na Slovensku v tomto roku investovať 60 mil. eur

BRATISLAVA - Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBRD) bude v tomto roku smerovať investície na Slovensku do energetickej efektívnosti a obnovy verejných budov. Konkrétne by mohla do našej krajiny smerovať financie v sume 60 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom ministerstvo financií po stretnutí ministra financií Petra Kažimíra s prvým viceprezidentom EBRD Jürgenom Rigterinkom a viceprezidentom EBRD pre bankovníctvo Alainom Pillouxom v rámci výročného zasadnutia Rady guvernérov EBRD v Jordánsku.

V minulom roku pritom banka podporila na Slovensku projekty sumou 108 mil. eur. Počas svojho pôsobenia na Slovensku v rokoch 1991 až 2017 tak EBRD vynaložila v krajine na 133 projektov 2,343 mld. eur. Globálne EBRD v minulom roku podporila 412 projektov v celkovom objeme 9,67 mld. eur.

„Naša ponuka smeruje do oblastí venture kapitálu, startupov, inovácií, to sú oblasti, ktoré by sme chceli spolu s EBRD osloviť, kde by sme chceli vytvoriť nový fond a spolupodieľať sa na tom, aby sme mohli pomáhať mladým podnikateľom realizovať svoje sny,“ uviedol minister Kažimír. Ako dodal, účasť banky na Slovensku považuje stále za potrebnú napriek tomu, že ekonomické parametre sa posunuli a patríme už skôr k skupine krajín, ktoré sú pripravené pomáhať, ako by mali pomoc prijímať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies