Európska asociácia klubov je ďalším kritikom rozširovania MS

NETKY.SK • 15 December 2016, 13:08 • 2 min
Európska asociácia klubov je ďalším kritikom rozširovania MS

ŽENEVA - Ku kritike zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) sa pridala aj Európska asociácia klubov (ECA), ktorej sa tiež nepozdávajú plány Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v súvislosti s rozširovaním počtu účastníkov záverečného turnaja majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Šéf FIFA Gianni Infantino, ktorého zvolili koncom februára, mal už v kampani zakotvený formát MS so 40 krajinami. Počas uplynulého týždňa Infantino predstavil návrh so 48 národnými tímami, ktoré by žreb rozdelil do 16 trojčlenných skupín. Skutočnosťou by to mohlo byť na MS 2026.

Podľa ECA počet zápasov, ktoré počas každej sezóny odohrajú, už dosiahol neakceptovateľnú úroveň. "V záujme fanúšikov a hráčov žiadame FIFA, aby nezvyšovala počet účastníkov MS," vyhlásil predseda ECA Karl-Heinz Rummenigge, ktorému sa pozdáva súčasný formát MS s 32 tímami. Ten mal premiéru v roku 1998 vo Francúzsku a k zmene nedôjde pred najbližšími dvoma svetovými šampionátmi v Rusku 2018 a Katare 2022. "Politika a obchod by nemali byť vo futbale prioritou," doplnil Rummenigge, predseda predstavenstva nemeckého Bayernu Mníchov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona