EASA navrhuje sprísniť prehliadky duševného zdravia pilotov

NETKY.SK • 16 August 2016, 14:37 • 2 min
EASA navrhuje sprísniť prehliadky duševného zdravia pilotov

BERlÍN - Európska agentúra pre bezpečnosť civilného letectva (EASA) so sídlom v Kolíne nad Rýnom dnes v reakcii na vlaňajšiu havária lietadla spoločnosti Germanwings so 150 obeťami na životoch navrhla sprísniť kontroly duševného zdravia pilotov.

slovakia

left justify in out

Návrhy predložila na zváženie Európskej komisii. Zahŕňajú "skríning liekov a alkoholu, komplexné hodnotenie duševného zdravia, ako aj zlepšenie sledovania v prípadoch psychiatrických stavov v zdravotných záznamoch v minulosti", informovala agentúra DPA.

 

Druhý pilot Germanwings, Andreas Lubitz, sa vlani v marci zamkol v pilotnej kabíne lietadla, ktoré úmyselne nasmeroval do alpského svahu. Letecké orgány ho považovali za schopného riadiť lietadlo, hoci mal v minulosti psychické problémy.

 

EASA súčasne navrhla "zlepšiť výcvik, dohľad a hodnotenie zo strany leteckých lekárov". Pokusom o podvody by mala zabrániť povinnosť hlásiť všetky neúplné zdravotnícke záznamy.

 

Zoznam odporúčaní má "poslúžiť ako základ" pre legislatívny návrh, ktorý má predložiť Európska komisia koncom roka 2016, dodala EASA vo vyhlásení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona